Har du lite mere supe, Lisa?

Tegninger og akvareller av Unni-Lise Jonsmoen

ISBN 9788290346862

Kjøp boka på tynsetbok.no

Forfatteren har gått gjennom gamle skisseblokker og tegninger som har vært gjort under og etter de mange reisene hun og ektefellen har gjort gjennom et langt og aktivt liv.

Hun skriver i introduksjonen til boka: «Synsinntrykk oppstår på nytt for mitt indre blikk og hendelser er raskt tilbake i bevisstheten. Min ektefelle og jeg har reist en god del av livet vårt. Han har skrevet om det han har sett, og jeg har tegnet det jeg så.

Tegneblokken har vært mitt fotoapparat og notatblokk. Alle skissene prøver å formidle nakne inntrykk frigjort all refleksjon. De viser i strek og skygge opplevelser av øyeblikk, som jeg var redd skulle forsvinne når nye situasjoner dukket opp. Idéen om å samle noen av dem i en bok steg i bokstavelig forstand opp av skuffene.

Å tegne har for meg vært yrke og hverdag. Det har vært min store glede å følge streken og finne ut hvor den ender. Etter hvert har også fargene kommet med. Kjell Aukrust og jeg diskuterte rødt, gult og blått, mer trengte vi ikke. Her fantes alt. Disse samtalene over tid satte fargeglade spor. I dag kan jeg sjelden unnvære fargene. ‘

Etter fire år på Statens kunst- og håndverksskole var jeg utdannet reklametegner, men gikk temmelig fort over til bokkunst. Siden har jeg arbeidet med bøker fra tynn og lyrisk strek i diktsamlinger til fargerike barnebøker. Om jeg holder meg i den private sfære, har jeg illustrert ektefellens barnebøker, i tillegg til å skrive og illustrere egne bøker for barn. Med takknemlighet må jeg nevne at jeg har fått mange priser og mye oppmerksomhet i den sammenheng. Jeg har hatt mange utstillinger, og har også samarbeidet med andre kunstnere om utstillinger.

Nå håper jeg at du vil reise sammen med meg og oppleve det jeg har funnet ut, at øyeblikkene binder oss til livet her og nå, og samtidig nærer drømmen om alt det ukjente vi ennå ikke har opplevd.