Johannes i vinden

av Unni-Lise og Ola Jonsmoen

ISBN 9788290346817

Kjøp boka på tynsetbok.no

Johannes i vinden er ei historie som løfter vær og klima inn i barndomsuniverset. Johannes skjønar at veret kan gje ovrerraskingar og sette i sving krefter som kan øydeleggje det som menneskje har bygt opp og skapt for å kunne leve. Når uver med vind, regn og flaum råkar staden der dei bur, er det slutt på at heimen er ein nær og trygg omgjevnad. For Johannes, som for mange både unge og gamle, er det vanskeleg å skilje mellom verkelegheit og fantasi – verda har eit rikt monn av begge delar.

Aldri opplevd verre vær

Avisoverskriftene lyser svart fra førstesidene: storm, kjempehagl, lyn, tordenbrak, flom og ødeleggelser. Verdensklimaet er i stor endring – mot det verre. Forskerne har hevdet lenge at vi mennesker skaper nytt klima på jorda vår. Det skal bli mer av det samme ekstremværet.

Johannes i vinden er ei bildebok for barn som Unni-Lise og Ola Jonsmoen kommer med i disse dagene med verre vær. Det er nettopp klimaet og uværsopplevelsene som er rammen for årets bok. Johannes og søsknene hans opplever uhyggen, angsten og hvor maktesløse vi mennesker er – selv mor og far rår ikke med vinden og været.

Dette er den sjette boka i serien om Johannes. Bøkene forteller fra et univers som Johannes kjenner og vokser opp i ute på bygda. Det har kommet en ny bok hvert år siden 2009.