Sollia. Nisser, hus og tun

av Bjørn Brænd og Kjell E. Midthun
ISBN 978-82-90346-92-3
Kjøp boka på tynsetbok.no
Sollia. Nisser, hus og tun viser omkring 120 av motivene Kjell E. Midthun har tegnet og malt fra Atndalen og Sollia, dalføret mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen ved foten av Rondane. Lokalhistoriker Bjørn Brænd har skrevet teksten. 
Forordet forteller at Nissen på Nasjonalgalleriet var Kjells første motiv fra Sollia. Harald Sohlbergs Vinternatt i fjellene stråler ut en kald natur som kan huse vinterskapningene. Den norske nissen er blant dem. 
Bergtatt
Kjell visste at Bjørn kom fra Sollia, og han ville derfor høre om Sollia som mål for en opplevelse av motivet. Han fikk nøkkelen til hans hytte som ligger på et sted der Harald Sohlberg ofte stoppet. Kjell reiste alene til fjells denne vinterhelga for en menneskealder siden. Der møtte han fjell så overveldende i fullmåneskinn og 19 knitrende kuldegrader at han ble helt bergtatt – og er det fortsatt. 
Vil dele
Senere har de reist til Sollia og andre områder for å oppleve kultur- og naturlandskaper sammen. De har sett hus og tun, hvordan de ligger og hva de stråler ut av historie. Nå sier de at tida er kommet for å takke alle tun som har ønsket velkommen – til alle årets og døgnets tider. Nå har tida kommet for at de vil dele det de har sett.
120 sider, innbundet
Pris kr 300,-
9788290346923